fredag 18 juli 2014

Martin Nihlgård verkar förbise detta , varför

http://www.dagen.se/opinion/debatt/svartmala-inte-muslimsk-tro/

När han räknar upp andra extrema tolkningar av andra religioner.
Jag tänkte inte börja argumentera om detta nu.
Varför kom dessa säkerhetskontroller inom flyget till?
Varifrån kommer alla självmordsbombare som dödar sig själv och andra.
Profeten Muhammed blev inte korsfäst men massakrerade en  massa judar.
Ett hån mot Mona Walter, samt okända som inte törs vittna, mot hedersmördade eller tvångsgifta.
Mot Ayan Hirsi Ali.
Hennes livserfarenhet sätts åt sidan när pk i många artiklar i media  förvånande  naivt och okunnigt skämmer ut sig generaliserande om islamofobi.


3 kommentarer:

  1. Det är en viktig poäng du tar upp.

    Allting är relativt och även inom islam finns olika fraktioner där t.ex. det shiitiskt styrda Syrien är betydligt mer moderat än det sunnitiska Saudiarabien. Icke desto mindre betyder inte det att ett shiitiskt styrt Syrien går att jämföra med ett sekulärt Sverige.

    I så gott som samtliga islamiska länder i Mellanöstern karakteriseras länderna av motsättningar och konflikter samt bristande demokrati och mänskliga rättigheter. Kan det förklaras med små radikala element som även förekommer inom andra religioner? Nej!

    Det är den islamska ideologin som innehåller en hel del brister, eller snarare den "moderna" tolkningen av den. Problemet är att islam, bl.a. då det är en ung religion, inte utvecklats utan fortfarande i allt väsentligt tolkas bokstavligt i flera hänseenden utan att ha genomgått samma liberalisering som andra religioner.

    SvaraRadera
  2. Martin Nihlgård tycks vara ett offer för Stockholmssyndromet.
    Han verkar inte se alla inneboende problem i islam.
    Har han ens sett sig omkring utanför sin lilla skrivarstuga? Finns det något land med islam som huvudreligion som är ett lugnt och fridfullt samhälle?
    Har han sett på de väpnade konflikter som finns, både interna och mellanstatliga? I hur stor procent är islam på minst en sida? Och ibland på båda (ibland tre, se på Syrien...)
    Betr inlägget ovan där islam anges som "ung religion" så tror jag skillnaden i "mogenhet" mellan en 2000-årig och en 1400-årig religion är minimal.
    Problemet ligger på en annan nivå, islam är inte en "religion" det är ett komplett och teologiskt styrt samhällskick med maktambitioner!

    SvaraRadera
  3. Håller ju med. Utan att gå djupare in på ämnet nu.En ideologi kombinerad med en otroligt stark tro på en gud och ett paradis krävs för att flyga in i en skyskrapa.
    Orsaken får sökas i fundamentet av det Islamska samhället.

    SvaraRadera