måndag 13 oktober 2014

Kekkonen från Tuurin kyläkauppas sidor.

Bl.a Ilamajokis Kekkonen opera.

http://www.tuuri.fi/fi/ajankohtaista/ajankohtaista?start=50

  Suomalainen valtiomies Urho Kaleva Kekkonen (s. 1900) on epäilemättä oopperansa ansainnut. Niin poikkeuksellinen oli hänen elämänsä ja niin voimakas hänen vaikutuksensa Suomen kohtaloihin.

Keski-ikään asti Kekkonen oli mielipiteiltään tiukasti bolsevismin vastainen, hän vastusti talvisodan rauhaa ja toivoi Saksan aseiden voittoa Neuvostoliitosta: "Kuta tehokkaampi on ryssää koskeva hävitys, sitä turvallisemmin tuntein voimme ottaa tulevaisuutemme vastaan."

Marraskuussa 1942 Kekkonen, joka oli jätetty sekä talvi- että jatkosodan hallitusten ulkopuolelle, tuli uusiin ajatuksiin. Tuloksena oli takinkääntö, jolla oli oleva huikea merkitys Suomelle. Kekkonen sanoutui irti menneisyydestään ja aiemmista mielipiteistään. Hän päätti tehdä henkilöliiton niiden voimien kanssa, joita vastaan oli ehtinyt sanoin, kirjoituksin ja teoin taistella poikavuosista lähtien.

Neuvostoliitto tarvitsi Suomessa luottomiehen. Syntyi keskinäinen riippuvuus. Kekkosen aseman varmistamiseksi Suomessa ajauduttiin aika ajoin tilanteisiin, joista vain Kekkonen saattoi meidät pelastaa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar