tisdag 20 augusti 2013

Den iranska dokumentärfilmaren Nahid Persson Sarvestani gästade tidigare idag P4 Extra där hon sade att slöjan är en symbol för kvinnoförtryck och att en svensk kvinna som påstår sig vara fri och sätter på sig en slöja gör henne förbannad – hon menar till och med att ha slöja inte är normalt och att den är ett verktyg för män att kontrollera kvinnor.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5621851

Saxat :
Om överfallet på beslöjade kvinnan.

Ali och hans vänner blev själva vittne till den incident som av media och hijabuppropets initiativ tagare beskrivit som att en gravid invandrarkvinna i muslimsk slöja fick sitt huvud dunkat i motorhuven på en bil av en svensk rasist. Enligt Ali var det kvinnans man med samma etniska bakgrund som gav sig på kvinnan på grund av att hon varit borta från hemmet för länge.

Kvinnan ska enligt Ali och hans vänner som vid tillfället grillade och spelade fotboll alldeles i närheten heller inte ha ådragit sig några allvarligare skador utan kunde lämna platsen för egen maskin, inte i ambulans så som uppgetts i media. Ali menar att hijabtjejernas historia faller på sin egen orimlighet eftersom det inte bor några svenskar i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar