söndag 23 februari 2014

Aftonbadet löjligt i dopingfrågan. Det handlar om en rejäl överdos.


http://sportsillustrated.cnn.com/features/1998/weekly/980202/nhlstory.html?mobile=no


Skalis 666 på svenska yle:

Det patetiska är inte att åka fast för doping. Det patetiska består i att inte ens när man själva blir fast kan man kliva ner från sina höga hästar. Istället står man och dillar om att stämma IOK och hur hela NHL ska bojkotta OS i framtiden pga av det här. Är svenskar i allmänhet faktiskt så höga i hatten så de tror att även NHL anser att hela världen kretsar runt Sverige?

Killen tryckte sig full med pseudoefedrin för att få lite extra energi till matchen. Inget ovanligt i NHL där dopingtester inte utförs men dock otillåtet i OS. Något som garanterat både Bäckström och det svenska läkarteamet visste om. Att gråta och skylla på allergimedicin är riktigt löjligt. Kom ner på marken med oss andra och sluta skäm ut er. Ni kan också fela, det är inte så farligt.

ur Aftonbladet:

Arne Ljungqvist var delaktig i arbetet med att återinföra substansen på Wadas dopningslista igen hösten 2009.
– Eftersom det var kontroversiellt att ta tillbaka den på listan så sattes ett högt gränsvärde, och kommer man över det gränsvärdet så är det ett fall, säger han till Sportbladet.
Timo Seppälä, chefen för Finlands antidopningsbyrå, tror inte på att det faktum att svensken bara ätit en vanlig dos allergimedicin.
– För att få ett positivt resultat i ett dopningstest krävs tre-fyra gånger större dos än vad som rekommenderas, säger han till finska tidnigen Helsingin Sanomat och fortsätter:
”Krismötet i natt”
– Han (Bäckström) har sannolikt förbrukat ren pseudoefedrin.
Landslagets läkare Björn Waldebäck satt inför turneringen på ett möte med alla lagläkare där man gemensamt slog fast att en tablett om dagen borde vara klart under gränsvärdet på 150 ng/ml. Han står nu handfallen när det gäller en förklaring till testresultatet.
– Nicklas säger att han bara har tagit en tablett om dagen. Det jag inte får ihop är hur en tablett kan ge den höga dosen, säger han och fortsätter:
– När du kommer över det värdet med en tablett är det något som inte stämmer. För mig känns det orimligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar