torsdag 15 maj 2014

Hur motiverat är detta, en fråga berättigat att ställa.


Krig, våldsamheter, oro i allmänhet representerar de muslimska länderna.
Människomassor måste fly .
Ömmandet för ifrågavarande religion/ ideologi  ter sig underlig.
Svart görs till vitt.
Gäller det samma Nordkorea, kommunismen, jasså inte det.
Ok tänk själv,låt oss betrakta det utbredda  PK tyckandet, den försiktightet som kväver eller inskränker yttrandefriheten.
Man kan tex fritt göra profetkarikatyrer och bli känd, beryktad eller död ...
Så här utanomsvep uttryckt

Vikipedia

Svenska myndigheters definition[redigera | redigera wikitext]
Enligt Nämnden för statligt stöd till trossamfund är islamofobi omotiverad intolerans och motvilja mot islam, muslimer och muslimska kulturyttringar, eller attacker på och diskriminering av muslimer som motiveras av sådan fientlighet. Exempel på uppfattningar som brukar betecknas som islamofobiska är att islamsk kultur skulle vara fundamentalt annorlunda, essentiell, underlägsen och mer våldsinriktad än västerländsk och kristen kultur, att ökningen av antalet muslimer skulle innebära ett hot mot västerländsk kultur.[13]

”Termen islamofobi anspelar på en rädsla för islam och muslimer. Termen inbegriper dock inte bara denna rädsla. Många muslimer upplever att det förs en propaganda mot islam och de personer som representerar denna religion. Islamofobi kan därför kort definieras som en rädsla för islam och muslimer, och som aktiverar en antiislamisk reaktion riktad mot muslimer.” (Regeringskansliet[1])

”I denna statistik definieras islamfobiska hatbrott

som brott som begås på grund av rädsla för, fientlighet eller hat mot islam och muslimer, som aktiverar en antiislamisk reaktion mot islam, muslimsk egendom, dess institutioner eller den eller dem som är, eller uppfattas vara, muslimer eller representanter för muslimer.

Såväl personer som är praktiserande muslimer och som uppfattas vara muslimer drabbas vid islamofobiska hatbrott.” (Brottsförebyggande rådet[4])
”Definitionen av islamofobi är beroende av hur och i vilket sammanhang man använder ordet. Det kan vara ett uttryck för rädsla för gruppen muslimer, men också för religionen islam. Begreppet omfattar ibland också en rasistisk reaktion eller en strukturell diskriminering som drabbar muslimer.” (Forum för levande historia[2])

Begreppet islamofobi används som kritisk beskrivning av negativa eller kulturrasisitska generaliseringar kring kulturella särdrag bland muslimer, till följd av att muslimer betraktas som ett kollektiv med oförändliga kulturella särdrag istället för som individer från en rad skilda kulturer (det finns inte bara en muslimsk kultur).r

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar