torsdag 28 augusti 2014

Sveriges Radio berättar

I Filippinerna dödades i dag 21 personer av militanta islamister när de var på på väg för att fira en av muslimernas viktigaste helger, eid al-fitr.

Publicerat måndag 28 juli kl 19:40
DELA
Byborna i en avlägsen och fattig del av södra Fillippinerna var på väg för att fira den muslimska högtiden, när ett femtiotal militanta islamister öppnade eld mot bilarna dom reste i.

21 personer dödades, däribland flera barn, och elva personer skadats. Militärens talesperson säger att det kan vara dom poliser som var med i bilarna som varit själva måltavlan.

Enligt militären är det den väpnade separatistgruppen Abu Sayyaf som kopplas till al-Qaida som står bakom attacken och det här är den dödligaste  hittills i år.

Abu Sayyaf grundades med pengar från al-Qaidas Usama bin Ladin och är bara en av många muslimska rebellgrupper i södra Fillippinerna, men den tros ligga bakom både kidnappningar av utlänningar och flera av dom värsta terrorattackerna under senare år - däribland sprängningen av en passagerarfärja i Manilabukten 2004, då mer än 100 människor dödades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar