söndag 10 november 2013

Folkets vilja, mindre medel till invandringen.

En stilla undran. Tjänstemännen motsätter sig folkets vilja, vem ger dem fullmakt? En folkets  fullmakt i en demokrati. PK är förvisso en minoritet.

Finns mycket bättre utbildad arbetskraft om det behövs tex på Filippinerna än dessa koranindoktrinerade människor som lyfter bidrag på bekostnad av  Finlands egna, de svagaste som har det sämst ställt.
Nu Flyr muslimer till Europa samtidigt som människor från Filippinerna söker jobb i arabländerna, ofta illa behandlade men desperat sökande bättre levnadsvilkor.

Mycket tyst omfolkets vilja i media, det handlar ju inte om rädsla  för det olika snarare om erfarenhet av detta "olika" hur det upplevs.
Samtidigt som man riskerar hamna i rätten om kritiserar Islam (Halla-aho tex) diskuteras det att ta bort kristendomsundervisningen i skolorna.
Om man helst haltde på båda sidorna som PK i  riksvenska kyrkan vore det en aning  förståeligt men att amputera det ben man själv står på verkar inte vara riktigt friskt.
Eller som att ta bort det friska benet i stället  för det sjuka. Alla vet ju ändå  hur det borde vara.

http://hbl.fi/nyheter/2013-11-10/524521/det-enda-finlandarna-vill-spara-pa-ar-invandringen

Flummigt:

Enligt Kommunförbundet är det ändå inte förnuftigt att spara in på integrationen av invandrare. En dylik inbesparing skulle ha en mycket liten inverkan på kommunernas ekonomi men skulle försvåra integrationen - och det skulle å sin sida öka behovet av stöd från samhället.

- Om vi sköter integrationen bra i startskedet och satsar tillräckligt just då blir den automatiskt lättare i framtiden. Då blir invandrarna en del av samhället, säger Anu Wikman-Immonen, sakkunnig vid Kommunförbundet, till FNB.
...
Folket är då inte sakkunnigt men vill spara i alla fall.
Intressant just att " sakunskapen" går före folkviljan, det " dumma" folket har alltså förmyndare som " rättar" felaktiga åsikter.
Är det integration folket syftar på? Eller snarare flyktingmottagningen?

Det vete gudarna mån tro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar