onsdag 16 september 2020

Livets gas, klimat, vad är osant.

 Man bör beakta att CO2 är logarytmisk, detta med vattenångan är komplicerat.
Koldioxiden har ju inte varit till skada tills vidare, bara gjort jorden grönare och då det växer bättre har man kunnat producera mera föda till de svältande i världen. 

Dessutom det var ju faktiskt en hel del varmare under vikingatiden. Den ligger ändå så nära i tiden att det finns annat som påvisar detta än enbart borrkärnor. Nåja Michael Manns hockeyklubba, där har  medeltidens värme planats ut. Detta med trädringar somhan använde är en skild komplicerad historia. Om det är ett medvetet försök att radera medeltiens värme vete blott gudarna.


Miljöaktivisten Michael Shellenberger fick en tuff start med sin boklansering när Forbes dekativerade hans kolumn. Han ber om ursäkt för "klimat skrämseln". En var kan finna och läsa  vad han har att säga på nätet eller lyssna till intervjuer på Youtube. Det är ju mer än underligt hur debatten om klimatet om an har "fel åsikt"censureras eller kvävs. Datorprogrammen som tagits fram kan omöjligt veta något om klimatet 2100 men tas som  sanna och oemotsägliga fakta. 

Man gör ner de med andra åsikter ofta med personangrepp. En fri Debatt är inte tillåten. Karriärer förstörs, vissa vetenskapsmän har avskedats från jobbet. Klimatångest har drabbat ungdomen allt värre eftersom det inte finns en tillstymmelse till att dra ner på domedagsrapporteringen. 

I det fallet vore det viktigt att man fick till stånd en mångsidig fördomsfri alternativ debatt. Oberoende vad man tror om klimatet, så här ska det inte vara. Björn Lomborg är ju också en man med moderata åsikter som det lönar sig att lyssna på och ta ställning till. Miljardslöseriet som planeras att avlägsna koldioxid ur atmosfären är vansinne, Lombrgs beräkningar visar en minskning med ynkna 0.2% blir resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar